top of page

Proef Thailand's Nieuwjaar in Sukhothai


Thai food, vegetarian, vegetable, songkran festival, Thailand, Brussels, restaurants, new year

Songkran is een van de populairste en belangrijkste festivals in Thailand, en het wordt elk jaar gevierd van 13 tot 15 april. Het festival markeert het begin van het Thaise Nieuwjaar, en het wordt in het hele land met veel fanfare en opwinding gevierd.


De oorsprong van het Songkran festival gaat terug tot de oudheid, toen het werd gevierd als een oogstfeest. In die tijd bedankten de mensen de goden voor een overvloedige oogst en baden ze voor geluk in het komende jaar. Mettertijd evolueerde het festival tot een meer religieuze gebeurtenis, waarbij mensen zich verdienstelijk maakten door Boeddhistische monniken voedsel aan te bieden en andere daden van vriendelijkheid te verrichten.


Naast de religieuze betekenis is Songkran ook bekend om het watergooien. Deze traditie zou zijn ontstaan in de Noord-Thaise stad Chiang Mai, waar mensen elkaar met water besprenkelden als symbool van zuivering en vernieuwing. Na verloop van tijd verspreidde de traditie zich over het hele land en werd het een integraal onderdeel van het festival.


Tijdens het Songkran festival gaan mensen met waterpistolen, emmers en slangen de straat op om elkaar op een speelse en goedmoedige manier met water te besprenkelen. Men gelooft dat dit geluk brengt en ongeluk van het voorgaande jaar wegspoelt. Naast het watergooien wordt het festival ook gekenmerkt door parades, traditionele dansen en andere culturele evenementen.


Wat eet men traditioneel in Thailand tijdens het Songkran festival?
Tijdens het Songkran festival vieren mensen in heel Thailand feest met traditionele Thaise gerechten, zoals Khao Chae, Pad Thai, Tom Yum Goong en Mango Sticky Rice. Het hoogtepunt van deze gerechten is Khao Chae, een gerecht gemaakt van de hardste rijstsoort die wordt geweekt in water met bloemengeur en geserveerd met verschillende bijgerechten, waaronder zoet vlees, garnalenpasta, zure mango, chilipepers, uien of verse komkommers.


Naast deze hartige gerechten worden ook desserts als Khanom Krok en zoete rijst geserveerd tijdens het festival, wat bijdraagt aan de feestelijke stemming. Kortom, Songkran is een tijd om te genieten van heerlijk eten en het gezelschap van geliefden in de geest van vernieuwing en viering.


Ervaar de smaken van Thailand's Nieuwjaar in Brussel


In restaurant Sukhothai in Brussel vindt u een uitgebreid menu met authentieke Thaise gerechten die uw smaakpapillen gegarandeerd prikkelen en u naar het hart van Thailand brengen. Zelfs als u niet naar Thailand kunt reizen voor het Songkran festival, kunt u toch de levendigheid en smaken ervan ervaren door te reserveren bij Sukhothai Restaurant.23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page